–> ♥ my story (。◕‿◕。) my life ♥: TANDA LALU LINTAS CINTA

Monday, 11 June 2012

TANDA LALU LINTAS CINTA

CINTA..CINTA..CINTA..
hahaha.. suma org pernah cinta kan ? kalu x cinta pon, mesti suka dlm diam kan ?
hehe yelaa.. perasaan cinta kan fitrah semulajadi.. memang ALLAH dah tetap kn.cuma kita je yg kawal perasaan tu.. so petang ni sementara shikin tggu klas.. terasa nak update blog mengenai perasaan ni..

Percintaan sebenarnya boleh diibaratkan seperti kita berada dijalan raya. sepanjang perjalanan kita bercinta pasti mesti melihat tanda lalu lintas yang memberi peringatan untuk kita lebih berhati-hati supaya dapat mengelakkan kemalangan. Begitu jugalah percintaan korang. Oleh itu, patuhi peraturan berikut:DILARANG U-TURN
Sekiranya sudah putus sebaliknya jangan berpatah balik. Buat sakit hati sehaja. Yakinlah kamu akan dapat bertemu dengan pengganti yang lebih baik darinya.

.

JALAN DUA HALA
Komunikasi dalam bercinta harus ada dua arah. Jangan hanya dimonopoli oleh satu pihak bersuara maka satu pihak lagi cubalah untuk jadi pendengar yang setia. Begitulah berlaku sebaliknya.

.

SEDANG DALAM PEMBINAAN
Hubungan kamu dan dia baru sahaja hendak dibaik pulih, dengan proses persefahaman semula. Laluilah jalan ini terus tetapi secara perlahan-lahan. Jangan terlalu memaksa dan terdesak. Jangan ungkit lagi masalah lama dan mulakan pengalaman baru.

.

PEJALAN KAKI
Biarkan si dia belalu dan jangan terlalu mengharap padanya. Mungkin dia belum lagi ada rasa untuk bercinta. Banyak lagi jalan lain yang boleh ikuti.

.

JALAN BENGKANG BENGKOK
Perjalanan hubungan kamu dan dia masih jauh lagi dan penuh berliku. Jangan mudah tidak tepati janji.
.

JALAN SEMPIT
Ini harus berhati-hati, kamu dan dia semakin melalui jalan sempit. Andainya tidak bertolak andur pasti akan menghadapi bencana. Oleh itu sekiranya kamu sedar akan masalah ini cubalah bersikap mengalah dan tidak hanya mementingkan ego sendiri.

.

AWAS! JALAN BERBUKIT
Hati-hati! Hubungan kamu sedang berhadapan dengan masalah. Jangan terlalu cepat membuat keputusan yang merugikan kamu. Fikirkan sebaik-baiknya, cuba harungi dahulu barulah kamu fikir jalan lain.

.

JARAKKAN KENDERAAN
Biarpun kamu berdua sudah ‘declare’ sebagai kekasih namun kamu patut beri ruang pada si dia untuk hal-hal peribadi. Janganlah terlalu mengongkong dan setiap masa untuk bersama. Namun jangan pula terlalu jarak sehinggakan memberi ruang padanya berkenalan dengan orang lain. Itu lebih bahaya!

 .

p/s : patuhilah keselamatan jalan raya..ingatlah orang yang tersayang :)TERIMA KASIH SI COMEL DAN KACAK KRN SUDI BACA ENTRY SAYA

Comments
5 Comments

5 comments:

  1. best2...kalo begini mesti kurang peratus kemalangan cinta di jalan raya...tiada kes patah hati...hahaha

    ReplyDelete
  2. mcm mana i boleh terbaca ni haha sweet la syikin

    ReplyDelete